Fastelavn

Fastelavsdag, en dag hvor børns drømme bliver til virkelighed

Har vi ikke alle på et eller andet tidspunkt i vores barndom ønsket at være ligesom vores store helte og heltinder. Hvor vi drømte at kunne flyve rundt som Supermand, eller klæde os ud i store kjoler, med diamanter og krone på ligesom en Prinsesse? Ingen tvivl om at vores børn også gør det, den dag i dag, og fastelavn er en af de gange på året, hvor børn har muligheden for at være den de drømmer at være, og at få udlevet fantasien om at få lov til at være deres store idoler.

Traditionens tro er denne dag en stor lege dag, hvor de i fællesskab med andre børn har et fælles mål, om at få hul på tønden, som en salgs skat, gemmer på en masse lækkerier. Alle børn en denne dag på lige fod med de andre børn. Der er ingen forskel på om du er klædt ud som Ninja Turtel, Havefrue eller Læge, dagen handler om at få lov til at leve drømmen ud, og at have det sjovt.

Fastelav er også en dag hvor du har muligheden for at selevest Rød Hætte eller Darth Vader dukker op på din dørtærskel og synger en vise. Her kan du belønne deres opvisning med en håndfuld eller et par små mønter.

Muligheden for at hjælpe børnene med at finde den helt rigtig Fastelavnskostumer er i dag ikke særligt svært, da der i dag findes et hav af kostumer til børn i alle aldre. Så hvad drømmer dit barn om at være til Fastelavn?

En dag som ikke altid har været børnenes dag.

Fastelavn stammer fra den tid, hvor Danmark var katolsk, hvor Fastelavn blev brugt til at markere indgangen til 40 dages lang faste. Man fastede for at forberede sig til Påske, hvor genopstandelsen mirakel ville ske. Så Fastelav blev brug til at mæske sig i god mad. Unge mennesker klædte sig ud, og red ud på de forskellige gårde og tiggede om mad til den store fest, og i tønden ville der typisk være en levende sort kat i, som man ofrede for at slippe af med alt det onde.

Den Fastelavn vi kender i dag, er udviklet sig fra 1900 talet, hvor Traktorene havde overtaget en stor del af arbejdet på de forskellige gårde, og der blev færre. og færre hest. Så i stedet for at unge mennesker red ud og tiggede om mad til den stor faste fest, begyndte børn at klæde sig ud, og synge små viser for at få boller, da boller var meget luksuriøst dengang.
I dag er bollerne en del af vores hverdag, og man får nu i stede for små penge eller slik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *